ΙΣΤΟΡΙΑ

λήψηΤο 1984 ιδρύεται ο Α.Ο. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ. Μία ιδέα των Γιάννη Θεοδώρου, Σπύρου Μάργαρη και Γιώργου Πατέλα.

Το 1985 γίνεται και επίσημα μέλος της ΕΠΣΑ και παίζει στις τοπικές κατηγορίες των Αθηνών κάνοντας πρωταθλητισμό, καθώς όποτε ανέβαινε κατηγορία από την Γ’ στη Β’ και από την Β’ στην Α’ το έκανε όντας πρωταθλητής της εκάστοτε κατηγορίας.

Παράλληλα ιδρύεται το τμήμα της Πάλης και του Γυναικείου Βόλεϊ, ενώ αργότερα θα υπάρξει και τμήμα Πινγκ Πόνγκ. Πρώτος Πρόεδρος υπήρξε ο Κώστας Καραγκιουλές από το 1986 έως και το 1990. Ακολούθησε ο Χρήστος Αγγουράκης, 1990-1998, με 7 συμμέτοχες σε Παραολυμπιακούς αγώνες, έχοντας 1 Αργυρό και 3 Χάλκινα Μετάλλια. Στη συνέχεια ο εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Γιάννης Θεοδώρου θα αναλάβει την ομάδα, 1998-2006, Όπου και θα την παραδώσει στον Χρήστο Δρούγκα 2006-2012

Ο Μιχάλης Θεοδοσιάδης από το 2012 έως και σήμερα έχει τα ηνία της ομάδας και κρατάει τον πήχη ψηλά. Ο σύλλογος λειτουργεί σε πρότυπα ομάδων Α’ Κατηγορίας με τις ακαδημίες να είναι σημείο αναφοράς και το ήθος και η αγωνιστικότητα του Συλλόγου να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, κάτι που κατάφερε ο Πρόεδρος καθώς είναι δίπλα στην ομάδα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε και συνεχίζει το έργο των προηγούμενων, που όλοι μαζί έβαλαν το λιθαράκι τους για να βρίσκεται η ομάδα σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Οι ακαδημίες της ομάδας που ξεκίνησαν το 1993, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Θρίαμβο. Το 1994 αναλαμβάνουν, ο Γιάννης Παπακώστας γνωστός προπονητής με μεγάλη θητεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ο Αριστείδης Δρίκος, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μαζί με το προσωπικό της ομάδας όπου αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί από αυτούς δούλεψαν για αρκετά χρόνια αμισθί, ένα δομημένο σύνολο ακαδημιών που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις μεγάλες ομάδες. Σε όλα τα επίπεδα των ακαδημιών υπάρχουν διακρίσεις κάθε χρόνο. Μία βόλτα από την τροπαιοθήκη στα γραφεία του Συλλόγου αξίζει για να δει κανείς την δουλειά που γίνεται με το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου και το βάρος που ρίχνει η Διοίκηση στα νέα παιδιά. Ο Θρίαμβος ήταν από τους πρωτοπόρους στην οργάνωση ακαδημιών και έχει πάρει μέρος σε όλα τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αθηνών, που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Τα τμήματα λαμβάνουν μέρος σε Διεθνή φιλικά αλλά και εγχώρια τουρνουά σε όλη την Ελλάδα.

Σπουδαίες στιγμές στην ιστορία του Θριάμβου είναι η συμμετοχή στα ημιτελικά του Κυπέλου ΕΠΣΑ το 2014, όπου η ομάδα αποκλείστηκε στην παράταση με 1-0 από το Ηράκλειο. Καθώς και το Πρωτάθλημα του Εφηβικού τμήματος σε όλη την ΕΠΣ Αθηνών το 2005.

Χαραγμένη στο μυαλό της Ομάδας θα είναι η Μνήμη του Θανάση Γκότση, ενός παιδιού που μόλις στα 21, χάθηκε άδικα στο φιλικό της Μεγάλης Πέμπτης του 2003 με τον Α.Ο. ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ στο Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου, οπού εκεί βρίσκεται και ένα εκκλησάκι στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου της Πόλης μας.

SHARE

ΙΣΤΟΡΙΑ